woensdag 14 december 2011

Column| De man van de euroknallers.Je hoeft een expert, zoals ik, niet uit te leggen wat euroknallers zijn bij de MacDonalds. Ik ken ze allemaal en maak er wekelijks gebruik van. Honger? Even checken of ik nog een verdwaalde euro in mijn tas heb rondzwerven. Zo ja, dan word deze euro binnen één minuut geruild voor een hamburger. Vaak valt deze hamburger ook nog eens in de categorie: 'Beste koop van de dag'. Mij hoor je niet klagen! Maar wat ik wel irritant vind, is dat ik een concurrent heb rondlopen in de stad. Een man die mij wekelijks dezelfde vraag stelt.


Mevrouw, mag ik u iets vragen?
- Ja hoor, iets vragen mag altijd.
Kunt u misschien een euro missen?
- Ook al heb ik mijn euro's hard nodig, ik kan moeilijk 'nee' zeggen met zo'n nagellakverzameling thuis. Want, ja ik spendeer nu eenmaal graag mijn geld aan dingen die ik eigenlijk niet hard nodig heb. Daarnaast ben ik één van de weinigen die begrijpt dat je moet consumeren met zo'n economie als vandaag. Vooruit, ik geef de man één euro, kan hij ook een hamburgertje scoren bij de MacDonalds.

Maar nu komt het: elke keer als ik hem zie in de stad vraagt hij of ik een euro kan missen! En hij vraagt het niet alleen aan mij, NEE! Aan elke voorbijganger. Geen idee of het een Nederlander is. Er komen maar 14  Nederlandse woorden uit zijn mond als ik hem hoor. Als hij mij voor de 83ste keer aanspreekt, blijf ik beleefd.

Mevrouw, mag ik u iets vragen?
- Ja hoor, iets vragen mag altijd.
Kunt u misschien een euro missen?
- Nee helaas.
Kutwijf!


Nouja! Waar is die dankbaarheid gebleven voor al die keren dat ik u wel een euro gaf. Nu kan je het schudden vriend. Ik geef je nooit meer een euro, ga ze maar zoeken op straat. Mijn vriendinnen waarschuw ik al als ik hem aan het einde van de straat zie. De euroknaller man heeft het opgegeven bij mij. Hij vraagt niet meer of ik een euro kan missen. 

Als ik op een donderdagmiddag met een hongerige maag geen euro meer kan vinden in mijn tas, besluit ik op de euroknaller man af te stappen. Wie niet waagt, wie niet wint. Voordat hij zijn mond kan openen, vraag ik: 

Meneer, mag ik u iets vragen? Kunt u misschien een euro missen?
- Rot op, kutwijf!

Hahah, ik moet er hard om lachen! Jij vraagt de hele dag door, wel vijftig keer in een uur aan wildvreemde mensen of ze een euro kunnen missen. Waarschijnlijk zitten er meer euro's in jouw broekzak dan dat er op mijn bankrekening staat. En dan reageer je zo, als mensen dezelfde vraag stellen? Waar is jouw gulheid gebleven?

Ik spreek de euroknaller man niet meer, hoewel hij nog wel elke keer: Kutwijf! roept als ik hem tegen kom. Misschien moet ik hem eens vertellen dat ik Tahnee heet, kan hij dat voortaan naar mij roepen als ik voorbij fiets. 

11 opmerkingen:

 1. haha, Wat leuk geschreven!
  is dit echt gebeurt? Wat een vervelende man zeg :O.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja, dit is echt gebeurd! Haha..Tuurlijk vroeg ik dezelfde vraag om hem te plagen. Maar hij scheld mij echt elke keer weer uit. Ach, ja als hij niks beters te doen heeft. ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een douchebag. Beter gooi je een ander muntstuk tegen zijn hoofd, arme man. :') Jaja, waar gaat het toch heen met de wereld. Ze denken alleen maar aan zichzelf. Netjes dat je die euro gaf, zelf zou ik nee hebben gezegd. Karma is on your side now!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. haha leuk geschreven en wat een verschrikkelijke man zeg!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Jezus, wat een eikel! Wel grappig hoe je erover vertelt^^

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Gehehe, wat een goed verhaal. Ik heb standaard een broodje in mijn tas voor een zwerver als ik naar de stad groningen ga. Ik werd elke keer gevraagt of ik wat kleingeld had omdat diegene (elke keer een andere) honger heeft. En soms gaf ik wat, maar had niet echt het idee dat ze er echt eten voor gingen kopen. Dus nu neem ik gesmeerde broodjes mee. En toen vroeg een man mij weer een keer: "Heeft u misschien wat kleingeld over? Ik heb zo'n honger!" "Nee, helaas! Ik heb wel een broodje pindakaas!" Dus ik druk zo die broodjes in zn handen, gooit ie ze weg achter mn rug om! Nouja!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hahah wat een grappig artikel =) Ik had trouwens een vraagje! Ik werk ook met blogspot maar ik vind jou design erg leuk! Welke heb jij? X

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hoi Tahnee,
  Leuk dat je erover schrijft want die man loopt inderdaad in Eindhoven rond en ik weet dat jij hem al veel euro's gegeven hebt.
  Lief van je, liefdadigheid vind ik zoals je weet belangrijk, maar deze man verdient jouw gulheid niet!!
  Niets meer geven,lieverd!
  XXX mama

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hoi Kaylee.
  Ik heb als design: Vensterfoto en de achtergrond komt uit de categorie: abstract.
  Heb je hier iets aan?
  x Tahnee

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hey Thanee,

  Volgens mij is dit een heel herkenbaar verhaal voor mensen die vaak in Eindhoven komen.
  Je ziet hem ook overal....
  Echt heel leuk geschreven,

  Je hebt echt talent hiervoor!!!

  Succes en zeker blijven schrijven…
  Misschien iets voor de Libelle ;)


  Groetjes,

  Frank

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...