donderdag 1 december 2011

City Life!


Gisteren had ik bureaudag op school tot 17u00. En wat was het heerlijk om naar huis te fietsen. Buiten was het al schemerig aan het worden, waardoor alle lichtjes in de stad nog meer tot zijn recht kwamen. Ik voelde mij op dat moment zo thuis in mijn eigen stad. Ik woon in een stad die leeft en dat was overal te zien. Mensen die zichzelf naar huis haasten te voet, op de fiets of met de auto. Overal was beweging en ik maakte daar ook deel van uit. Twee jaar geleden woonde ik nog bij mijn moeder. Dan fietste je door een woonwijk naar huis. Wat een verschil met midden in de stad wonen. Hier 'leef' je echt! Je krijgt zoveel energie van de mensen om je heen.

Ik had echt even een 'happy' moment. En hoewel mijn vriend nog niet terug is van stage was het heerlijk thuis komen. Mijn eigen plekje in deze bruisende stad. Vijf minuten lopen en ik sta midden in de stad. Hoe geweldig en luxe is dat wel eigenlijk niet. Er is zoveel plaats voor spontane etentjes, stadavondjes of theetjes op het terras.

Mijn beste vriendin kwam mee de restjes thaise rijst van gisteren opeten. Daarna zouden we eigenlijk gaan sporten, maar last-minute besloten we toch even naar de speciale shopavond in Eindhoven te gaan. Lopend naar de winkels met korting. Snel wat koopjes gescoord en daarna op de markt een theetje gepakt. Dit zou ik vroeger nooit gedaan hebben. Naar de stad gaan is dan ineens een hele onderneming. Toen bleef ik liever op de bank met mijn mama films kijken. Maar, nu ben ik zelfstandig en zijn die filmavondjes een ver-van-mijn-bank show. Ik duik nog liever even de stad in!

4 opmerkingen:

 1. heel leuk geschreven weer! Soms kan ik ook echt genieten van die drukte :D Maar wat voor koopjes heb je gescoord???
  x

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja ik ben ook benieuwd of je koopjes hebt gescoord?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oeh, wat leuk zeg! Ik ben erg benieuwd naar de dingetjes die je hebt gekocht..

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Niet zo heel veel hoor. Ik ben alleen in de WE geslaagd. Heb een goudkleurige trui en een simpel zwart shirt.

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...