donderdag 7 juni 2012

Filmtip | Intouchables


Grote kans dat jij deze film al gezien hebt. Goede films gaan namelijk als een lopend vuurtje, slechte films trouwens ook. Deze film is mij al zo'n tien keer aanbevolen door collega's, vriendinnen en familie. Ik had hem alleen al gezien. Omdat ik dit zo'n goede en grappige film vond, wil ik niet het risico lopen dat JIJ hem straks niet gezien hebt. 

Het verhaal:
De film gaat over de miljonair Philippe die in een rolstoel zit en vanaf zijn nek tot aan zijn voeten is verlamd. Philippe woont in een kast van een huis middenin Parijs. Driss (de donkere jongen op de afbeelding) woont in een achterstandswijk bij zijn familie. Hij leeft van uitkeringen en werkt het liefst niet hard voor zijn geld. Maar wil je een uitkering blijven hebben, dan zul je moeten solliciteren.

En zo komt Driss bij Philippe terecht. Driss wil alleen maar een handtekening zodat hij bewijs heeft dat hij gesolliciteerd heeft en zijn uitkering weer kan afvragen. Maar Philippe wil Dries als zijn verzorger. Niet om zijn ervaring, want die heeft Driess alles behalve. Maar omdat Dries hem niet zielig vond omdat hij in een rolstoel zit.

Beide zetten elkaars leven op zijn kop! Een erg humouristische film, die alles behalve zielig is.
IMDB geeft de film een 8.5!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...