woensdag 22 juni 2011

De Marshmallow Test


Het Marshmallow experiment is een bekend concept ooit bedacht door Walter Mischel in 1960. Je zet een 4-jarig kind alleen in een ruimte met een marshmallow. Je beloofd de kinderen een tweede marshmallow als ze hem niet opeten voordat de volwassen terug is. Ze laten de kinderen 20 min wachten en voor sommige is dit echt een ontzettend moeilijke uitdaging. Die marshmallow ziet er wel heel verleidelijk uit. He's screaming: 'Eat me!'.

Hilarisch om te zien hoe deze kinderen de verleiding proberen te weerstaan. Hoewel, sommige kinderen er niet eens over nadenken en hem in één hap in de mond stoppen. Zo, kan het natuurlijk ook!


Maar de consequenties gaan dieper voor deze kids. Het blijkt namelijk dat de kinderen die de marshmallow test doorstaan later meer succesvoller zijn als volwassene. Het is namelijk niet de wil en zelfcontrole die ze meten met dit experiment. Het is nog veel belangrijker dan dat. De taak voor de kinderen is om een manier te vinden waarin deze situatie voor ze werkt. Ze willen allemaal de tweede marshmallow, maar hoe gaan ze deze krijgen? We kunnen de wereld niet bepalen, maar we kunnen wel de manier hoe we denken bepalen.

2 opmerkingen:

  1. Ik kende dit filmpje al en vind het zoooo lief! Echt schattig en grappig hoe sommige kinderen reageren:)
    Ik volg je! Volg je terug?
    x Leila in Wonderland

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...