woensdag 29 juni 2011

Een goede nachtrust zonder muggen.

De nachten in Nederland zijn weer wat heter en voordat je het weet zit je beste vriend met al zijn vrienden je slaaprust te verstoren. Meesterlijk irritant als je het mij vraagt. Dat ze mij steken vind ik nog niet het ergste, maar kunnen ze dat niet in alle stilte doen zodat ik mijn uurtjes slaap gewoon kan halen. Nee, ze moeten er het meest vervelendste, irritantste geluid ooit er bij maken. Jep, that's right! We hebben het hier over de mug. Maar hoe ban je ze uit de slaapkamer?

 • Als eerste kun je een hor voor je raam plaatsen of een klamboe om je bed heen. Naar mijn idee zijn die muggen daar veel te slim voor. Ze vliegen gewoon door de gaatjes.
 • Zet die airconditioner aan! Muggen houden niet van tocht en zullen al snel een ander slachtoffer gaan zoeken. Goed idee als je het mij vraagt. Lekker in de frisse lucht liggen. Alleen ook hier zit een nadeel aan, ik zet mijn airconditioner altijd op een slaapstand. Na 1,5 uur schakelt hij automatisch uit. En die muggen? Die zitten binnen no-time weer op je lijf gaatjes te prikken.
 • DEET, het wondermiddel tegen muggen! DEET is een chemische stof die je beschermd tegen muggen. Kies vooral voor 50% DEET, deze beschermd je namelijk 8 uur, genoeg  voor je schoonheidsslaapje.
 • De oude vertrouwde vliegenmepper, of in mijn geval een tijdschrift of een slipper. Ga op oorlogspad totdat je deze boosdoeners naar de muggenhel hebt gestuurd.
 • Wil je nog drastischer aan de slag? Doe het dan op 'Tijgertjes' manier van 'Oh Oh Cherso'. Een bus deodorant en een aansteker. Huppakee, de vlam erin! Roosteren die beesten.

Hopelijk heb je er wat aan en zul je vannacht als een zonnetje slapen. 
En... zullen je benen muggenbulten vrij zijn!1 opmerking:

 1. haai,
  ofzo als elise met de stijltang de muggen aanfikken :D

  xxx
  leuke site!!

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...