dinsdag 28 juni 2011

Waar komen goede ideeën vandaan?

Steve Johnson is een innovatieve denker die op een ontzettend leuke creatieve manier mensen aan het denken zet. In zijn boek 'Where good ideas come from' geeft hij antwoord op de vraag: 'Waar komen goede ideeën vandaan?' Lees verder voor meer informatie.

Bij welke ideeën spatten nu echt de vonken van genialiteit af? Hoe ontstaan baanbrekende innovaties? Hoe kom je eindelijk op het idee waar je al weken op zit te broeien? In zijn nieuwste boek probeert hij hier verschillende antwoorden op te geven. Hij beschrijft alles op een hele luchtige, humoristische manier. Hoe genereer je ideeën die je carrière, je leven, de samenleving waar je in leeft en je cultuur een duwtje in de juiste richting geven.

Beginnend met Charles Darwin met zijn ecosysteem van het koraalrif, naar de hyperproductivity van moderne megasteden tot het instant succes van YouTube. Johnson laat ons zien dat  de vraag die we ons moeten stellen is: 'Wat voor soort omgeving stimuleert de ontwikkeling van goede ideeën?' Zijn antwoorden openbaren, zijn overtuigend en inspirerend. Johnson identificeert de zeven belangrijkste uitgangspunten voor het ontstaan van deze ideeën door tijd en discipline. 


Het meest aansprekende is Johnsons conclusie dat iedereen toegang heeft tot innovatieve ideeën als ze het maar weten te cultiveren. Dus wil je weten hoe je aan de beste ideeën voor morgen komt, dan moet je zijn boek lezen. 

Het boek is bij bol.com te koop en is er alleen in de Engelstalige versie verkrijgbaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...