woensdag 19 oktober 2011

Column | Eerste dag zonder hoge hakken!


Ik heb het gewoon gedaan! We hebben het hier over de studentensportkaart aanschaffen. 84 Euroknallers om één jaar lang te sporten. Dat bedrag zou ik anders zeker 3x hebben uitgegeven in één jaar bij de MacDonalds. De eerste stap naar een gezond lichaam is gezet en ik voel het aan AL mijn spieren. Spieren die ik niet eens kan benoemen maken mij vandaag het leven zuur. Trappen af, gaan zitten, mijn bed uitstappen, ze willen maar niet meewerken. Ze zijn vast boos op mij dat ze niet meer hele avonden op de bank mogen rusten. Sorry spieren, maar jullie worden hier wel groot en sterk van. I promise! Klik verder om de rest van mijn sportavontuur te lezen.

Maandag heb ik mijn eerste les gehad. Buikspieren! Waarom doen mensen dit in hemelsnaam voor hun plezier? Opdrukken, sit-ups, ik was het lachertje van de klas. Gelukkig kon ik er zelf ook hard om lachen. Ach ja, nu ben ik de beginneling, wacht maar over 5 maanden, dan druk ik jullie eruit. Tot mijn grote vreugde duurde dit lesje maar een half uur. Ik had het geen minuut langer volgehouden.


Die-hard vriendin en sportmaatje Annelieke gaf mij geen seconde rust. Hupaakee, op naar het volgende programma: Bodyshape. Ik citeer: 'Nee, dit is niet zo heel zwaar hoor, dat kan je makkelijk als beginner. Je zult wel zweten, maar dat is alleen maar goed.' Ik had een bijna-dood-ervaring. Tuurlijk waren de gewichtjes van 1 kilo op, dus dat werd meteen beginnen met 1,5 kilo. Dat er twee oudere vrouwtjes van in de 40 naast mij stonden die werkelijk overal beter in waren, hielp niet echt voor mijn humeur. Als zij het kunnen, dan moet jij het toch ook kunnen Tahnee! Helaas, ze wonnen het van mij. Maar volgende week sta ik er weer en ga ik opnieuw de strijd aan. Wacht maar!

Dinsdag zijn we maar meteen nog een keer gegaan. Deze keer alleen zwemmen. Heerlijk ontspannen en goed voor je spieren. Vast wel! Maar moet dat echt in koud water? Ruim een uur baantjes lopen trekken en ondertussen even helemaal bijkletsen. Dit moeten we vaker doen! 2 Vliegen in één klap. Er is alleen één ding waar ik niet aan kan wennen. Waarbij ik maar strak naar de grond kijk en mijn gezicht niet durf te draaien, bang dat ik in de lach schiet. De dames die zonder schaamte in hun nakie lopen te kletsen en bijna gewoon 'pronken' met hun lichaam. En deze dames hebben geen modellenmaatje. De cellulitis billen en het schaamhaar vliegt je om de oren. Brr....!!

1 opmerking:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...