zaterdag 2 juli 2011

Het leven in een zwembad.


Wat doe je als je een zwembad ziet? Juist, een bommetje maken! Of hoor jij tot die saaie categorie mensen die eerst heel voorzichtig met hun grote teen gaan voelen of het water niet te koud is? Booooorrrrring! Maar misschien in dit geval wel heel verstandig. 

Dit zwembad is namelijk niet geschikt voor een bommetje. Wel voor een heuse onderwater picknick, een wandeling over de bodem of voor mensen die bang zijn voor water maar wel eens in een zwembad van 3 meter diep willen staan.


Leandro Erlich is de designer van dit ontwerp. Als mensen op de eerste verdieping van het museum komen zien ze een zwembad met een wel heel surrealistisch beeld. Mensen die op de bodem lopen, niet eens naar adem snakkend, maar juist heel rustig naar boven kijken. 


Kom je een etage lager, dan zie je met eigen ogen hoe dit kan. Het zwembad heeft namelijk een doorzichtige glasplaat aan de bovenkant zitten. Daar ligt ook nog eens een laagje water op wat constant in beweging wordt gehouden waardoor je het idee krijgt een echt zwembad te zien. 


Het zwembad is een tijdje te zien geweest in New York, maar staat nu voorgoed in het 21st Century Museum of Art in Kanazawa, Japan. 

1 opmerking:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...