maandag 4 juli 2011

Wat te doen met rietjes?


Je kan ermee drinken en ze fleuren er een saai drankje mee op. Oorspronkelijk zijn ze voor kinderen bedoeld om niet te knoeien tijdens het drinken, maar dit rietje uit onze kindertijd nemen we nog een aantal jaren met ons mee. Zo komen ze weer tevoorschijn op eindexamenfeestjes om de cocktails wat op te fleuren. Maar ook als je als 20-jarige student in een club staat krijg je nog steeds een rietje in je drankje. Geen fluoriserende kleuren weliswaar, maar een strakke zwarte. En als ik even vooruit kijk dan kom ik het rietje ook vast weer tegen als ik later heel oud ben en mijn bibberende handen ervoor zorgen dat ik knoei met een glas drinken. 

Maar wat kan je er allemaal nog meer mee?

Vroeger gebruikte ik samen met mijn zusje rietjes om mee te knutselen. Beide waren we nog niet zo creatief dat we er ook echt figuurtjes van konden vouwen. Nu vond ik op het internet Straw Stars. Sterretjes gevouwd van rietjes. Je bent er een tijdje zoet mee voordat je er eentje af hebt. Maar! Dan heb je ook wat en verspil je niet zomaar alle rietjes in huis. 


Hieronder staat een filmpje hoe je deze sterren zelf kunt maken.Naast sterren kan je nog meer figuurtjes van rietjes vouwen. Het is een kwestie van een middagje op YouTube zoeken naar verschillende tutorials. Zo heb ik er nog eentje gevonden van een hartje. Ook hartstikke leuk om te maken!Dus mocht je op een saaie zondag niks te doen hebben, ga op zoek naar rietjes in huis en laat al je creativiteit er op los. Geduld is een vereiste.

3 opmerkingen:

  1. mij ook niet en het sterretje is niet eens gemaakt van rietjes
    dat is niet leuk

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Vaag en het lukt me niet
    STOM!!!

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...