zaterdag 23 juli 2011

Pimp your Bike!


Mijn fietsen zijn al een aantal keren gestolen. Eén dagje op het station overleefden ze niet en zelfs voor mijn deur zijn er nog genoeg brutale mensen die zo huppaa mijn fiets midden in de nacht meenemen. En ja, hij stond op slot aan een fietsenrek, met een lekke band zelfs nog wel. Blijkbaar is dat al een reden om een knijptang mee te nemen en kettingsloten door te knippen. Na 2 keer een nieuwe gekocht te hebben, ben ik gestopt met goede fietsen kopen. Dan maar een rammelbak vol roest. Deze keer ga ik alleen mijn roestbakje wat opleuken! Zo fiets ik er nog een beetje stylish bij en hoop ik maar dat ze niet voor een opvallende fiets kiezen de volgende keer. 

Als eerste heb ik er een zadelhoes overheen gegooid. Deze dingen kosten vaak maar 1 euro, houden je zadel droog en worden verrassend weinig gestolen. Er zijn veel verschillende designs en het is de makkelijkste stap om je fiets wat herkenbaarder te maken op het station tussen duizend andere fietsen.


Verder kwam ik nog een ontzettend leuke, lieve fietsbel tegen op het internet. Een cupcake! I like it so badly! Hoe girly is dit voor op mijn fiets? Ik ben alleen bang dat deze na één dag al van mijn fiets getrokken is. Hij is niet echt 'jat-proof'. 


Verder heb ik al wel een fietsrek voor voorop gekocht. Eéntje waar je een leuke krat kan opzetten, waar al mijn zware boodschapjes in kunnen. Ideaal voor veel flessen drank. Een kratje bier past er trouwens ook goed op. Ik heb nog geen krat of mand voor erop. Deze moet ik nog ergens tegen een leuk prijsje zien te scoren. 


Om de roest op mijn fiets te verdoezelen heb ik bij de Hema een spuitbus verf gekocht. Zilveren glitters, ik ben benieuwd hoe dat gaat uitpakken! Omdat ik op een flatje woon en nergens plek heb om mijn fiets te spuiten moet ik een keer naar mijn schoonouders toe. Zij hebben een grote garage waarin ik dat wel mag gaan doen. De onderstaande foto vind ik ontzettend gaaf! Gekleurde banden lijken mij echt super leuk om te hebben, valt lekker op! Maar hoe doe je dat zelf? Iemand tips?


Of wat dacht je van ledlights in je banden. Geven een speciaal effect in het donker! Enigste nadeel is dat als je door het rood fietst, de politie je snel gevonden heeft. 


Ook deze gebreide spatborden kwam ik veel tegen op het internet. Mij iets te truttig als je het vraagt. Plus dat gaat je veel tijd kosten als je nul-komma-nul ervaring hebt met breien.


Als laatste heb ik de ultieme tip om 's nachts je fiets te vinden op het station. Verf je fiets met glow-in-the-dark verf. De zon moet overdag wel schijnen, anders zal hij weinig 'glowen' in de nacht. 


Genoeg tips om je fiets te upgraden!!3 opmerkingen:

 1. Hoi, super leuk!!
  Heb jij enig idee waar ik weersbestendige glow in the dark verf kan kopen??

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Bij de Praxis hebben ze deze verf verkocht. Geen idee of ze het nog steeds in het assortiment hebben zitten.

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...